27. 9. 2014

Tráva posekaná, nové lavičky, chodníky, každý víkend akce… ty volby by měly být častěji!

V posledním měsíci před volbami se ve Slaném uklízí a narychlo dohání, co se čtyři roky zanedbávalo. Najednou je na nové lavičky na dětských hřištích, trávu mohou technické služby posekat ještě i v září, keře jsou zastřižené a chodníky nově zaasfaltované. Prostě ráj na zemi.

Ale vše se děje narychlo, bez promyšlené koncepce. Zdá se, že lavičky jsou osazeny dle náhody, keře zastřiženy, ale plevelné rostliny v nich rostou dále, staré uschlé větve ve stromech nikdo neprořezal. Lavičky, které jsou nově na některých hřištích, no….zkuste na nich sedět dvě hodiny… Ale taška se na ně odložit dá!

Mimo centrum jsou chodníky opravovány vyasfaltováním – z hlediska zvyšování teploty v letních měsících špatné řešení: neumožňuje vsakování vody, tvoří se na nich louže, tmavý povrch zvyšuje teplotu v okolí. A řekněte, kdo z Vás by si to takto vyasfaltoval před svým domem? Podél chodníků byly ponechány obrubníky, které jsou křivé, často na místech přechodů a autobusových zastávek chybí nájezdy.

Chcete změnu? Volte kandidáty Strany zelených a naše koaliční partnery.

Dohlédneme na praktické maličkosti, které umožňují bezpečný pohyb po městě všem. Zajistíme rozvoj veřejného prostranství dle promyšleného plánu a vybudujeme krásná a praktická místa pro trávení volného času v našem městě. Nenecháme vzhled a účel míst na náhodě a vkusu úředníků, ale na odbornících, kteří propojí jednotlivá místa a dají našemu městu sjednocující charakter.

Zásadně přehodnotíme majetkové vztahy s TS Slaný, otevřeme prostor konkurenci a tedy i kvalitnějším a levnějším službám. Úpravy městských prostranství, ulic, náměstí i městských parků a ostatní zeleně musí probíhat podle koncepčního plánu tak, aby bylo řádně pečováno o rostliny, stromy i keře, aby úpravy byly prováděny efektivně a nové prvky či opravy stávajícího neuspokojivého stavu byly praktické a funkční. Jedině taková práce má smysl!